Barion Pixel Chrumkavý Hefu špíz v údenom cestíčku: Jednoduchý a zdravý recept.
S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete na tomto mieste.

                                        

Chrumkavý Hefu špíz v údenom cestíčku: Jednoduchý a zdravý recept

11.12.2024

Chrumkavý Hefu špíz v údenom cestíčku: Jednoduchý a zdravý recept

Chrumkavé Hefu špízy v údenom cestíčku – zdravý a rýchly recept plný chutí.

Ak hľadáte spôsob, ako obohatiť svoj jedálniček o zdravé a chutné jedlo, máme pre vás skvelý recept na chrumkavé Hefu špízy. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj plný chutí, ktoré vás očaria! Perfektný na obed, večeru či rýchlu hostinu. Poďme sa pozrieť, ako na to.

Ingrediencie:


Na cestíčko:

5 PL múky
5 PL vody
Štipka soli
Čierne korenie (podľa chuti)
Sušený cesnak (podľa chuti)
Mletá údená paprika (podľa chuti)

Na špízy:

1 väčšia cibuľa (prekrojená na štvrtiny a rozobratá na vrstvy)
Kúsky Hefu (hemp tofu) – jemná a zdravá alternatíva k mäsu

Na marinádu:

1 PL olivového oleja
1 PL sezamového oleja
1 PL javorového sirupu
Pár kvapiek jablčného octu

Na servírovanie:

Uvarená ryža
Hrášok
Mladé cibuľky
Sójová omáčka

Alebo: Pitty, tortilly či čerstvý šalát.

Postup:

 

Príprava cestíčka
V mise zmiešajte múku s vodou, aby vám vzniklo hladké cestíčko. Pridajte štipku soli, čierne korenie, sušený cesnak a mletú údenú papriku. Dobre premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili a cestíčko získalo svoju jemne údenú chuť.

 

Príprava zeleniny a konopného tofu HEFU
Cibuľu rozdeľte na štvrtiny a rozoberte na jednotlivé vrstvy. Kúsky Hefu si narežte na menšie bloky, ktoré sa ľahko napichnú na špíz. Cibuľu aj Hefu obaľte v pripravenom cestíčku, aby boli celé pokryté voňavou vrstvou.

 

Pečenie špízov
Pripravené kúsky napichujte na špízové ihly alebo špáradlá. Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry na 200 °C. Pečte približne 20 minút a počas pečenia ich aspoň raz otočte, aby sa upiekli rovnomerne.

 

Marinovanie a finálne pečenie
Medzitým si pripravte marinádu zmiešaním olivového oleja, sezamového oleja, javorového sirupu a kvapiek jablčného octu. Po prvých 20 minútach špízy potrite marinádou a vložte ich späť do rúry. Pečte ešte približne 7 minút, aby sa marináda krásne zapečala a dodala špízom sladko-slanú karamelizovanú chuť.

 

Servírovanie
Hotové špízy podávajte s uvarenou ryžou, hráškom, mladými cibuľkami a sójovou omáčkou na dochutenie. Alternatívne môžete špízy stiahnuť z ihiel a naplniť nimi pitty, tortilly alebo ich pridať do sviežeho šalátu.

 HEFU ŠPÍZ (1)

Prečo vyskúšať tento recept?
Hefu špízy sú ideálne pre milovníkov zdravého životného štýlu. Hefu je skvelá náhrada mäsa, plná bielkovín a výživných látok. Kombinácia koreneného cestíčka, jemne údenej chuti a sladko-slaného nádychu marinády zaručene pohladí vaše chuťové poháriky. Navyše, jedlo je hotové za pár minút a je vhodné aj pre vegetariánov či vegánov.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept a prekvapte svojich blízkych niečím novým a neodolateľným! Bon appétit!

Video recept na špízy nájdeš aj tu.

Vytvorené systémom www.webareal.sk

M2RjM2QyOT